kontakt

Vše dotazy ráda odpovím na emeilu hancakov@seznam.cz, nebo na tel. 608959494

www.rybyebro.cz

Od února do srpna

Na Ebru od února do srpna

Na letošní sezónu jsem se nijak zvlášť  nepřipravoval, protože si myslím, že máme v kempu vše potřebné. Myslím tím vybavení campu, vybavení pro rybáře, lodě atd…

Z Čech jsme vyrazili v únoru se svým novým průvodcem Martinem.  Byly jsme zde deset dní před příjezdem klientů, ale to pouze proto, abychom  vyzkoušeli lov ryb a taky jsem měl po dlouhé zimě „absťák“.  Měli jsme dost dlouhou dobu na to ,abychom připravili kemp, lodě a další věci k provozu na novou sezónu.

Samozřejmě, že jsem po příjezdu  na všechny tyto věci zapomněl a naše první cesta vedla na loď na ryby.

Musím přiznat, že v sezóně mám občas ryb plné zuby… Ale v tuto chvíli jsem byl unešený. Přicházel jeden záběr za druhým. Za necelé tři hodiny jsme nachytali asi dvacet candátů. A navíc zde bylo úžasných 20 stupňů. Španělské slunce nás nabylo  do plna!!!

 

 

Do dalšího dne jsme se vzbudily do zimy jako v Čechách. Ráno nám napadlo asi 5 cm sněhu. Po desáté hodině, kdy se objevilo  slunce všechno roztálo a teplota vyšplhala  na krásných 20 stupňů.

     

Po splnění všech úkolů a přípravy na sezónu nám přijela první parta. Kluci byli natěšeni a po prvním týdnu ve třech nachytali 135 candátů. Je pravda, že to nebyly žádní začátečníci. S rybařením mají

bohaté zkušenosti a rybám se věnovali naplno. Ty úlovky si zasloužili. Jejich článek najdete zde:

http://www.rybyebro.cz/news/clanek-od-p-cahy-/

  

Od té doby se nám tu vystřídalo mnoho part a musím říct, že letošní rok považuji za  nejslabší za  15 let co sem jezdím.  Jsou velké teplotní výkyvy, střídá se bezvětří s velkými poryvy větru, ale hlavně kolísá výška vody. Teplota vody  je nestabilní a pohybuje se  o několik stupňů, což má velký vliv na braní ryb.

 

      

      

Nechci psát, že tento rok je úplně mrtvý na záběry. Měli jsme tu mnoho rybářů, kteří nachytali velké množství ryb, ale naopak jsme měli party, kteří nachytali velmi málo. Buď se rybaření až tak nevěnovali, nebo prostě měli smůlu na počasí, které nás na jaře pěkně potrápilo.

I toto se může na Ebru stát. Dobrý rybář situaci pochopí a ví, že rybám ani zkušený rybář neporučí. Bylo samozřejmě i spoustu spokojených klientů, kteří měli dokonce překonané svoje osobáky.

 

Sami můžeme říct, že i po mnoha letech zkušeností někdy nevěřícně koukáme na to, že některá parta má velmi málo záběrů. Přesto víme, že je zde obrovská koncentrace ryb rekordních velikostí.

Ale i přes naší snahu a šikovnost některých rybářů nemůžeme zaručit úspěch.  Je to prostě jako všude ve světě, jsou to pouze ryby , kterým se nedá poručit.

 

 

I když můžeme říct, že tento rok byl slabší na ryby, tak si mnoho kaprařů přišlo na své. Kapři brali i přes nepříznivé podmínky a nachytalo se mnoho kaprů na hranici 20 kg.

 

Za letošní rok jsme nachytali i několik sumců, ale do nedávna měl největší 204 cm. Minulý týden se nám to  otočilo. Sumci začali brát ve velkém na pelety i na vábničku. Důkazem je i kamarád Martin z Prahy, který chytil za jednu noc 9 sumců a největší měl 233 cm.

  

 

 Na tomto místě máme nyní partu, která je naprosto spokojená. Chytají minimálně 6 sumců za den a k tomu i krásné kapry.

Chci napsat pouze za sebe, že se rybářská sezóna právě rozjíždí naplno. Nyní není problém chytit jak velkého sumce, tak kapra a začínají brát i candáti.

Dnes je 6.9. 2013 a teplota vzduchu   je pořád okolo 30 stupňů ve dne a 17-20 stupňů v noci. Voda má dnes 26,5 stupně.

 

S pozdravem za tým www.rybyebro.cz  Michal Kovář a Martin Daranyi

   

 

Průměrná známka: 1,80

Možnost polopenze - ochutnejte naši kuchyni

Chcete připravit večeři od nás? Po domluvě v tom není problém. Ochutnali jste někdy typické španělské  jídlo?

Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu s kari. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů.

Podobně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle častěji objevují plody moře ,zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivá.

Paelu vám rádi připravíme.

 

Nebo si raději dáte grilované ryby? 

 

Nyní novinka: hovězí steak s grilovanou zeleninou

 

POZOR NOVINKA:

Nyní nově nabízíme možnost polopenze.

Snídaně a teplé tříchodové večeře.

- nezdržujte se vařením a nakupováním a využijte tuto možnost za 14 euro pro jednu osobu na den.



 
Průměrná známka: 1,00