kontakt

Vše dotazy ráda odpovím na emeilu hancakov@seznam.cz, nebo na tel. 608959494

www.rybyebro.cz

Ebro v zimě

NOVINKA V  NAŠEM KEMPU:

Otevřeno celoročně!!!


Neváhejte s rezervací-počet míst omezen!!!

 

Přečtěte si článek, který vám usnadní rozhodování:

 

Nejdříve bych začal počasím ve Španělsku, konkrétně na přehradách Mequinenza a Riba Roja na řece Ebro. Tyto přehrady jsou položeny v nízké nadmořské výšce, a proto  je tato část Španělska považována za  jednu z nejteplejších oblastí.  Od listopadu přes prosinec, leden, únor i březen, kdy jsou  u nás teploty opravdu nízké, panuje na Ebru pěkné počasí. Vloni jsem tady byl v prosinci. Denní teploty se pohybovaly  mezi 15 OC – 20 OC.  V lednu je  teplota obdobná.  Trošku rizikovější je  přelom února a března, kdy se objevují  jarní deště.  Od dubna již bývá krásně.  Ale pryč od počasí a pojďme k rybám.

V prosinci a v lednu jsme si candáty zachytali pořádně  na živé či mrtvé rybičky. Od února také na rybičky ,ale  začínají  kousat i do gum a voblerů. 

Podle názoru  je jaro skvělá příležitost pro vláčkaře , prostě parádní rybačka  s mnoha záběry.  Candáti se v jarních měsících třou  v mělké vodě.  Jezdí ve velkých hejnech a je  důležité správně vybrat místo  a čas jejich lovu. Dokonce se zde začíná rozšiřovat  rybaření  jako v Norsku.  Stále častěji přijíždějí rybáři do Španělska na Ebro za candátím masem. Zatím to tady , vzhledem k velikosti candátí populace, nikdo neřeší. Doufejme , že to nebude ani potřeba.  Běžně chytaný candát na Ebru měří od 50-70 cm.

S kapry a sumci je to s počtem záběrů slabší. Vím, že největší kapři , a to 31 kg a 27 kg byly chyceni v zimních a  jarních měsících. Záběry nejsou tak časté, ale většinou jsou od velkých ryb.

Se sumci je to za studené vody  mnohdy slabota. Tím myslím velké sumce. Menších sumců do 150 cm se dá vyvábit hodně. Pár větších se nám podařilo zdolat na živé candáty, nebo na hlavy z candátů. Letošní zimu  měl největší sumec do dubna tuším 204 cm.

Nesmím opomenout okouna evropského, který se tady objevil ve velkém množství asi před dvěma roky. Chytají se na vláčku mezi candáty. Hodně jsme jich nachytali na živé rybičky na splávek i ze dna. Můj kolega průvodce „PEPE“ zdolal okouna o velikosti 56 cm. Viděli jsme vyjet za nástrahou kusy nad 60 cm.

Jednou větou : Ebro je pro vláčkaře opravdovým rájem. Rozhodně  se  vyplatí  objednat průvodce, kteří jsou zde pro vás celoročně a rádi vám poradí.

Cokoliv vás bude zajímat volejte na tel. 608959494, nebo pište : hancakov@seznam.cz


 

Průměrná známka: 1,00